LED autoverlichting

Auto’s met LED-achterlichten zien we steeds vaker, maar wat we tot nu toe niet gezien hadden is dat LED autoverlichting ook in koplampen (kopspiegellamp led) en achterverlichting wordt gebruikt. De eerste productieauto’s die ooit werden uitgerust met LED koplampen waren de Audi R8 en Lexus LS. Tegenwoordig worden alle nieuwe auto’s voorzien van LED autoverlichting.

LED autoverlichting in productieauto’s

led-autoverlichtingLED’s gaan langer mee en gebruiken minder energie. Maar veruit het meest aantrekkelijke aspect van led autoverlichting zijn de styling mogelijkheden. LEDs nemen veel minder ruimte in en kunnen op ongebruikelijke manieren aan de voorkant en achterkant van auto worden gebruikt.
Het was voor ingenieurs niet makkelijk om LED’s voor koplampen te gebruiken. Maar het resultaat mag er zijn! Tegenwoordig worden alle nieuwe productieauto’s met LED autoverlichting uitgerust. De oude conventionele koplampen worden niet meer gebruikt.

Als je een oude auto hebt is het ook mogelijk om LED autolampen te gaan gebruiken. Deze lampjes gaan vele malen langer mee en worden minder warm. Daarnaast is de kans op een kapotte lamp vele malen kleiner. LED autolampen zijn te koop bij Lampdirect.