Overzicht van soorten LED lampen

De laatste jaren is LED verlichting goedkoper en beter geworden. Daarom hebben veel mensen de definitieve overstap naar LED gemaakt.

Welke soorten LED lampen zijn er?

LED is de nieuwe standaard voor verlichting geworden. Daarom zijn er voor elke toepassing LED lampen ontwikkeld. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste soorten LED lampen:

LED sfeerlicht

LED sfeerlicht is een algemene naam voor LED sfeerverlichting die zowel binnenshuis als buitenshuis kan worden gebruikt.

LED strips

LED strips bestaan uit een serie LEDs die op een (plak)strip zijn gemonteerd. Deze worden vaak toegepast als indirecte lichtbron.

LED binnenverlichting

LED binnenverlichting is (zoals de naam al aangeeft) geschikt voor binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inbouwspots of kastverlichting.

LED buitenverlichting

LED buitenverlichting zijn lampen die geschikt zijn voor buitenshuis. Denk hierbij aan bijvoorbeeld terras- of tuinverlichting.

LED autoverlichting

LED autoverlichting zijn lampen die speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik in auto’s. Tegenwoordig hebben alle nieuwe auto’s LED verlichting.

LED winkelverlichting

LED winkelverlichting wordt gebruikt in winkels en showrooms.

LED gevelverlichting

LED gevelverlichting voor het verlichten van muren en gevels. Deze soort verlichting kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Een voorbeeld hiervan is lichtreclame.

LED televisie

Een LED televisie bestaat uit een groot aantal LEDs. De opkomst van de LED televisie heeft ervoor gezorgd dat ook deze apparaten energiezuiniger zijn geworden.

Slimme LED lampen

Slimme LED lampen zijn te bedienen via je Wi-Fi netwerk. De verwachting is de ontwikkeling op dit gebied de komende jaren nog sterk vooruit zal gaan en dat steeds meer mensen slimme LED lampen in huis zullen krijgen.