Kwaliteit LED lampen

In het verleden is er veel verkeerde informatie verspreid over de kwaliteit van LED lampen. Soms werden de prestaties zelfs zo sterk overdreven dat veel vroege kopers van LED lampen van de spreekwoordelijke “koude kermis” thuis kwamen.

Hoe staat het met de kwaliteit van LED lampen?

Tegenwoordig zijn LED lampen betrouwbaar en bruikbaar voor allerlei toepassingen. De technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt dat fabrikanten LED lampen produceren die consistente kleuren en veel lumen uitstralen.

Iedereen die al eerder te maken heeft gehad met LED armaturen, weet dat in het verleden de grootste problemen het gebrek aan uitgestraalde lumen en de grote kleurvariatie waren. Soms zaten er zelfs verschillen in dezelfde soorten lampen.

De reden waarom ook fabrikanten kwaliteit willen verkopen

kwaliteit-led-lampenFabrikanten houden zich nu bezig met de technologie achter de verschillende LED kleuren.

De meeste Fabrikanten zoeken naar kwalitatieve LED’s voor de LED lampen die ze maken. De reden dat ze hier tegenwoordig veel meer aandacht aan besteden, komt doordat de consument kritischer is geworden en kwaliteit verwacht. Een tweede grote vooruitgang op het gebied van LED ontwikkelingen, zijn de verhoudingen in de hoeveelheid lumen per watt.

De nieuwste generatie kwalitatieve LED lampen verschillen niet meer van de conventionele gloeilampen. Toch moet je bij het kopen van LED lampen een aantal criteria in de gaten houden.


Bekijk ook onze andere categoriën:

LED lampen | Energie besparen | LED dimmer | LED fitting soorten