Energie besparen met LED verlichting

energie-besparen-met-ledIn een wereld waar energie een steeds groter probleem wordt bieden LED-lampen een oplossing voor een fractie van het energieverbruik van gloeilampen, halogeenlampen en zelfs spaarlampen.

Met spaarlampen kun je weliswaar ook energie besparen, toch hebben ze nog nadelen. De vorm van de spaarlamp is de afgelopen jaren verbeterd, maar desondanks blijven het kleine TL-buisjes, die zware metalen bevatten, een onprettig licht verspreiden en elektromagnetische velden genereren waar sommige mensen last van kunnen hebben.


Energie vergelijken

Als je de traditionele gloeilampen wilt vervangen voor energiezuinigere verlichting, dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden van LED-verlichting. Daarnaast kun je jaarlijks veel geld besparen door over te stappen van energieleverancier.
Bespaar jaarlijks tot €320,- op je energiekosten


“Wist je dat je jaarlijks heel eenvoudig tot honderden euro’s kunt besparen door overstappen van energieleverancier? Veel energie aanbieders geven nieuwe klanten namelijk een welkomstpremie tot wel € 320,-

Overstappen kan eenvoudig en snel. Vul hier je gegevens in en vervolgens geeft de energievergelijker direct aan hoeveel jij jaarlijks kunt besparen. De nieuwe energie aanbieder zegt vervolgens voor jou het contract van je oude energieleverancier op. Dit hoef je dus ook niet zelf te regelen. Eenvoudiger geld besparen is niet mogelijk!”


In 2015 gingen
0
Mensen je voor

Tip: let bij het overstappen ook op de duurzaamheid van het product. Groene stroom is elektriciteit opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals windenergie. Bij grijze stroom komt de energie uit minder milieuvriendelijke bronnen, zoals de verbranding van fossiele brandstoffen in kolencentrales. Het prijsverschil tussen groene en grijze stroom is vaak zeer klein.


Besparen op verlichting

In een gemiddeld huishouden gaat 15% van de elektriciteit op aan licht. bespaar-op-led-verlichtingOp verlichting kun je heel eenvoudig energie besparen. De helft van de lampen in huis is namelijk nog steeds een gloeilamp (gemiddeld 20 per huishouden).

De gloeilamp heeft geen hoog energierendement, slechts 5 tot 10% van de energie wordt omgezet in zichtbaar licht en de rest gaat verloren aan warmte. Een gloeilamp gaat zo’n 1.000 tot 1.500 branduren mee. Veel spaarlampen halen 6.000 tot 12.000 uur.

LED-lampen van goede kwaliteit halen echter gemakkelijk tot 50.000 branduren en zijn daarnaast 90% zuiniger. De nieuwste LED-lampen gaan zelfs meer dan 25 jaar mee. Lees waar je nog meer op moet letten bij het kopen van LED lampen.Bekijk ook onze andere categoriën:

LED lampen | LED dimmer | LED fitting soorten | Voor- en nadelen LED lampen